Les festes

La Festa Major de Solsona esdevé, cada setembre, una expressió de sentiment envers un ritual centenari que desplega un ventall tradicional riquíssim, ple de matisos i elements, que el pas dels segles ha preservat intactes.

La Mare de Déu del Claustre, excel·lent imatge romànica, i tot l'estol de gegants i improperis que giren al seu voltant esdevenen avui, amb les seves respectives desimboltures, una de les poques representacions folklòriques catalanes que s'ha mantingut de forma perenne.

Pels solsonins la Festa Major és quelcom més que un esdeveniment popular festiu, atès que la seva vivència, ja de ben petits, forja un vincle difícilment rompible. Solsona viu la "festa" com quelcom essencial i propi, i no és exagerat afirmar que esdevé part inseparable de la seva particular idiosincràsia.

L'Agrupació de Geganters representa una part essencial d'aquest entramat atès que és qui ha aglutinat els antics portadors i avui gestiona i executa la part més tradicional de la festa, la que implica el conjunt d'elements folklòrics, amb les seves particularitats, danses, simbologia i tarannàs.

Espurnes,colors, sentiments, devoció i passió gegantera...

La il·lusió de reviure cada any la Festa Major!

3 de setembre de 2015 | Geganters de Solsona | Disseny i programació: Edgar Riu